MAKSIMIRSKI MINUS ZWEI CENER 4. PUT

Untitled

Četvrti „Maksimirski Minus Zwei cener“ okupio oko 500 trkača svih uzrasta

Zagreb, 7. travnja 2018. – Sunčana subota, ujedno i Svjetski dan zdravlja, 7. travnja,  privukao je velik broj zaljubljenika u trčanje, zdrav način života i boravak u prirodi svih generacija u jedan od najljepših zagrebačkih parkova. Naime, održan je četvrti „Maksimirski Minus Zwei cener“ pod sloganom: Zdravlje za sve“, što je ujedno i slogan ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja.

Ovaj jedinstveni, rekreativno-edukativni događaj, iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljudi koji su prepoznali važnost fizičke aktivnosti za svoje zdravlje. Trčanje, briga o zdravlju i ugodno druženje na svježem zraku maksimirskog parka značajke su ove utrke.

U sklopu događanja, osim utrka za odrasle (2km i 8km), organizirane su i dječje utrke, s ciljem usvajanja zdravih životnih navika već od najmlađe dobi. Također, posjetitelji su imali priliku izmjeriti razinu šećera u krvi i provjeriti krvni tlak, a dijelili su se i edukativni materijali. Svi zainteresirani mogli su zatražiti liječničke savjete o uravnoteženoj prehrani, na radost onih najmlađih organiziran je i besplatan posjet zagrebačkom zoološkom vrtu.

Start četvrte maksimirske utrke startnim pucnjem označila je izaslanica gradonačelnika grada Zagreba, Andrea Pintar, a pobjednicima glavne kros utrke od osam kilometara pehare je uručila prim. mr. sc Branislava Resanović, dr. med., voditeljica Centra za preventivnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. Pobjednike utrke građana od dva kilometra medaljom je nagradila ravnateljica Doma zdravlja Zagreb – Centar, doc. dr. sc. Antonija Balenović, dr. med.

Ovu jedinstvenu utrku organizirao je Atletski klub Maksimir u suradnji s Domom zdravlja Zagreb – Centar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, Gradske skupštine Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, Veleučilišta Velika Gorica, Parka prirode Maksimir, Gradske četvrti Maksimir, ZOO Zagreb, Jadran galenskog laboratorija, Mlinotesta i Karle – Žitoproizvod.

Ukupni pobjednici 8 km:

Muškarci:

 1. Ivica Mucak (AK Rudolf Perešin)  vrijeme 30:09 min.
 2. Kruno jugović (Run.hr) vrijeme 31:43 min.
 3. Mark Tomek (Atletski klub Zabok) vrijeme 32:00 min.

Žene:

 1. Ana Klemar (ind.) vrijeme 36:22 min.
 2. Iva Kilim (AK Maksimir) vrijeme 38:28 min
 3. Tena Sakar Vukić (AK Dinamo Zrinjevac) vrijeme 38:52 min.

Ukupni pobjednici 2 km:

Muškarci:

 1. Ian Huf Šavora – Welldone (ZG THUNDER American football team) vrijeme 7:17 min.
 2. Filip Kufrin (Zagreb Runners ) vrijeme 7:27 min.
 3. Vedran Čoti (ind.) vrijeme 7:57 min.

Žene:

 1. Marija Kosi (Boksački klub Omega) vrijeme 8:13 min.
 2. Anđelka Kasum (Zagreb Runners) vrijeme 8:24 min.
 3. Lara Lipošćak (ind.) vrijeme 8:34 min.

Svi rezultati dostupni su na stranicama stotinke

Glavna utrka 8km
Utrka građana 2km

 

This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.