MAKSIMIRSKI MINUS ZWEI CENER

UntitledJoš jedan MZ cener u našoj organizaciji.

Kako je prošlogodišnja humanitarna utrka rezultirala uspjehom i izazvala brojne pozitivne reakcije i komentare, a kao rezultat utrke danas u parku Maksimir postoji primjereno mjesto za previjanje beba u sklopu sanitarnog čvora, AK Maksimir nastavlja s organizacijom spomenute utrke.

Ove godine tematski smo povezani sa Svjetskim danom zdravlja, koji se svake godine obilježava pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Glavna je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja dijabetes.

Atletski klub Maksimir u suradnji sa Zagrebačkim dijabetičkim društvom i Domom zdravlja Zagreb – Centar obilježit će ovogodišnji Svjetski dan zdravlja, u subotu, 2. travnja u Parku Maksimir jedinstvenom kros utrkom na 8 km s ciljem promocije zdravog načina života i uživanja u prirodi. Jedan je od glavnih ciljeva promicanje sportske rekreacije, unapređenje zdravlja i kvalitete življenja. Kako je za preventivu razvoja dijabetesa bitna tjelesna aktivnost, želimo poslati poruku građanima da je izuzetno važno kretati se, bilo da se radi o šetnji, trčanju, vožnji biciklom ili nekoj sličnoj aktivnosti.

U sklopu događanja, prije i nakon utrke, stručno osoblje Doma zdravlja Zagreb – Centar i volonteri Zagrebačkog dijabetičkog društva održali su mjerenja šećera i tlaka, dijelili su se stručni savjeti od strane liječnika, te se promovirao pilot-projekt „Ponesi svoj glukometar u svoj Dom zdravlja“.

Start utrke je u 11:00h. Staza je atraktivna i ostala je nepromijenjena u odnosu na prošlu godinu Trče se 4 kruga dužine 2km, a prolazi se preko mostića, parkova i jezera, drugim riječima – prava uživancija.

Najbolji natjecatelji i natjecateljke u ukupnom poretku nagrađeni su peharima, a prva tri natjecatelja i natjecateljke u svakoj kategoriji medaljama. Naravno, za sve sudionike osiguran je bogati startni paket.

Uz sve navedeno, osigurana je okrijepa, startni broj, digitalno mjerenje vremena i brza objava rezultata.

Rezultate možete pogledati na stranicama Stotinke.

Sve informacije o utrci dostupne su na stranici utrke ili fejsu.

A kako je bilo 2015. godine možete pogledati ovdje.

This entry was posted in Novosti. Bookmark the permalink.