O ATLETSKOJ ŠKOLI

AK Maksimir pokrenuo je atletsku školu za odrasle i tako je potvrdio svoj status jakog i dobro organiziranog kluba, te se svrstao uz rame vodećim klubovima države.Jedan od razloga pokretanja škole svakako leži u činjenici da u tom segmentu bavljenja rekreativnim sportom postoji velika potražnja koja je u nesrazmjeru s ponudom.
Iako potreba za takvim oblikom bavljenja sportom postoji već duži niz godina nitko do sada nije imao ideju kako osmisliti i realizirati tako zahtjevan projekt. Isto tako pojavila se i potreba za povećanjem broja aktivnih osoba koje se žele baviti disciplinama koje nikad nisu bili u prilici isprobati.
Zato se klupsko vodstvo odlučilo pokrenuti pilot projekt Atletske škole AK Maksimir koji je u relizaciju krenuo početkom ožujka 2013.

Treninzi se održavaju tijekom cijele godine. Isto tako, ako ste i početnik možete krenuti sa treninzima kada god poželite. Ne morate čekati proljeće, povratak sa ljetovanja ili slijedeći ponedjeljak. Možete krenuti odmah. Upisi su također tijekom cijele godine.

Ciljevi škole

Cilj programa je naučiti polaznike osnovnim pravilima i zakonitostima u svim atletskim disciplinama.

Polaznici škole upoznat će se sa svim atletskim disciplinama kroz različite vježbe i vrste treninga koje su koncipirane  kako za početnike, tako i za one malo naprednije i ambicioznije, kao i za bivše atletičare da obnove svoja znanja.  Aktivno bavljenje sportom pridonosi zdravlju, a uz kvalitetno vođenje treninga izbjegavaju se ozljede, te se postiže stalni napredak koji se može iskazati nastupima i na većim natjecanjima.

Osim početnika, cilj je i osnivanje i vođenje napredne grupe s ciljem nastavka stručno vođenih treninga koji osiguravaju napredak i dugoročno bavljenje atletikom. Na taj način polaznik može poboljšati kvalitetu svojih rezultata i aktivnije sudjelovati na natjecanjima svih dobnih skupina na atletskoj stazi i izvan nje (cestovna, brdska, kros natjecanja).

Za one koji to žele mogu isprobati svoje mogućnosti kroz godinu na natjecanjima kojih u kalendaru natjecanja ne manjka.

Program treninga

Program je prilagođen rekreativnim polaznicima bez imperativa nastupa na natjecanjima odnosno za rekreativno-kondicijski program, te se bazira na stvaranju navike kretanja i zdravog života. Program obuhvaća sve potrebne vježbe koje omogućavaju polazniku da aktivno nastupi u bilo kojoj disciplini: od sprinta do polumaratona, brzom hodanju, kao i u svim tehničkim disciplinama koje obuhvaćaju skokove i bacanja. Na pojedincu je da odluči da li želi nastupiti ili ne. Za naprednije i ambicioznije polaznike postoji posebna grupa za treninge po posebnom programu.

Prijava i upis

Za prijavu, dovoljno je ispuniti prijavni obrazac na našim stranicama ili se jednostavno samo pojaviti u terminu treninga.

Voditelji

Svojim profesionalnim i rekreativnim atletskim iskustvom, te zdravstvenim obrazovanjem mogu ponuditi programe (znanje) škole trčanja, kondicijski i zdravstveni program, te posjeduju potrebna znanja i iskustvo za vođenje atletskih treninga.

Plan

Ove sezone povećao se broj natjecanja za koje će se polaznici pripremati.

Za početnike, uz već postojeću kros ligu četvrtkom u Maksimiru i na nasipu postoji i niz kratkih gradskih utrka na 5km, pa svaki početnik ima dovoljno vremena da se pripremi za ovu dionicu. Za one malo naprednije složeni su treninzi za predstojeće cenere i polumaratone kojih ove godine ne nedostaje. Za one koji su već stekli dovoljno iskustva i postali pravi natjecatelji, osiguravamo treninge za poboljšanje svojih rezultata.

Napredni polaznici spremat će se za natjecanja na nacionalnoj razini.

U školi trčanja imat ćete priliku raditi s trenerima na oblikovanju tijela ili stjecanju tjelesne forme, ali, ukoliko ćete to željeti, i upoznati se i družiti s aktivnim atletičarima te se okušati u njihovim disciplinama i odmjeriti s njima snage na službenim natjecanjima. Bez ikakvog opterećenja možete poraditi na svom zdravlju ili formi, mršaviti i stjecati formu, a sve je to mnogo zabavnije i lakše u dobrom društvu.

Škola trčanja idealno je  mjesto na kojem možete započeti svoj novi sportski život jer stručni tim voditelja će se pobrinuti da pravilno trenirate, kontrolirano napredujete, a ujedno i uživate u trčanju. Uz sve navedeno grupa vas motivira na redoviti dolazak na treninge!!!

Upisom škole ste na dobrom putu da trčanje postane sastavni dio vašega života.

Iskustva bivših polaznika škole nam kazuju da je škola tj. trčanje jako pozitivno promijenilo njihove živote – postali su smireniji i sretniji u privatnom životu, uspješniji na poslu, a upis atletsku školu smatraju jednom od najboljih životnih odluka.

Prednosti članstva

možete pogledati ovdje